BankWeb

BankWeb

به فروشگاه ما خوش آمدید.

تحقیق آیش بندی و تناوب زمین

تحقیق آیش بندی و تناوب زمین
دانلود فایل تحقیق آیش بندی و تناوب زمین در قالب Word قابل ویرایش 89 صفحه
دسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 29 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 127 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 89

قیمت فایل: 8,450 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

توضیحات:
دانلود فایل تحقیق آیش بندی و تناوب زمین در قالب Word قابل ویرایش. 89 صفحه.

بخشی از متن :
مقدمه

كاشت مكرر یك محصول در یك قطعه زمین و كاشت مداوم زمین باعث تراكم عوامل نامساعد شده و ادامه زراعت را در آن زمین غیر ممكن می سازد . اگر یك كشاورز ، تنها یك محصول در مزرعه خود بكارد یا در یك قطعه زمین همیشه فقط یك نوع محصول تولید كند ، نه تنها از كار و سرمایه خود حداكثر بازده را نخواهد داشت بلكه با مسائلی از قبیل نقصان تدریجی محصول، توسعه بیماریها و آفات، گسترس علفهای هرزو نقصان باروری خاك، نوسانات قیمت محصول در بازار و عوامل نامساعد محیطی روبرو خواهد گردید كه در مدت كوتاهی مجموعه این عوامل موجب ورشكستگی او خواهد شد و برای دوری از این مشكلات بایستی تولید دو یا چند محصول را مورد توجه قرار داده و برای زراعت خود برنامه مدون داشته باشد.

آیش‌بندی و تناوب زمین
1. آیش بندی Fallowing : عبارت است از تقسیم زمین به قطعات حتی الامكان مساوی برای كشت محصولات مورد نظر .
2. آیشFallow : عبارت است از ناكاشت گذاشتن زمین برای یك یا چند سال به خاطر كمبود امكانات یا آب ویا برای تقویت زمین .
3. تناوبRotation :عبارت است از تسلسل كاشت گیاهان مختلف در یك قطعه زمین بر طبق نظم و ترتیب معین طی سالهای مختلف كه به آن گراش زراعی نیز می گویند.
4. دوره تناوب Rotation Period : عبارت است از زمان بین دو عبور یك كشت در هر قطعه از زمین كه به آن طول یك تناوب نیز گفته می شود .یعنی تعداد كل سالهایی كه در طول آن محصولات معین زمانی را اشغال می كنند و میتوان مجددا“ آن را شروع نمود .

آیش بندیFallowing
پس از مطالعه دقیق عوامل طبیعی و عوامل اقتصادی و مطالعه گیاهان مختلفی كه كشت آنها در مزرعه مورد نظر امكان پذیر است ، بالاخره گیاهانی را كه باید كشت شوند انتخاب و سطح كشت هر یك از آنها را معلوم می نمایند ، سپس قطعات مختلف مزرعه را بسته به نوع گیاهانی كه عملیات كشاورزی مشابه دارند و موقع كشت آنها یك فصل است قسمت بندی می كنند و در هر قسمت زراعت های مشابه را می كارند ، این عمل را آیش بندی (Fallowing) گویند .
مثلا“ قسمتی از اراضی را برای كشت غلات پاییزه از قبیل گندم و جو كه عملیات زراعی و فصل كشت مشابه دارند و قسمت دیگر را برای كشت گیاهان صیفی از قبیل چغندر قند و پنبه كه فصل كشت آنها در بهاره و عملیات كشت و تهیه زمین آنها نیز مشابه است ، اختصاص می دهند و ممكن است قسمتی از زمین را هم بدون كاشت بگذارند و چیزی در آن نكارند و این تقسیم اراضی را به شتوی كاری، صیفی كاری و نكاشت گذاردن را آیش بندی سه قسمتی می نامند.
حال اگر علاوه بر این سه قسمت ،قسمتی نیزیونجه یا شبدركاری نمایند ، آیش بندی چهار قسمتی خواهد بود . بنابراین آیش بندی عبارت است از قسمت بندی اراضی به قطعاتی كه از لحاظ عملیات كشاورزی و فصل كشت گیاهانی كه در آن می كارند مشابه باشند.

آیش Fallow
زمینی را آیش می گویند كه برای یك یا چند فصل زراعی كشت نگردد .آیش یكی از روشهای متداول در تمام مناطق نیمه خشك جهان است و در ایران نیز به مقدار وسیعی معمول می باشد .در مناطقی كه رابطه نزولات آسمانی و تبخیر و تعرق طوری است كه باران كافی برای تولید همه ساله محصول وجود ندارد ، آیش ضروری است . با اینكه آیش گذاردن زمین باعث افزایش هزینه واحد زراعی می گردد ولی در بیشتر موارد این افزایش هزینه با اضافه عملكرد جبران میگردد .
اهداف آیش
1. بهبود حاصل خیزی خاك.
2. ذخیره رطوبت در خاك.
3. كنترل علفهای هرز.
4. كنترل فرسایش خاك.
5. كنترل آفات و بیماریها .
6. به دست آوردن فرصت لازم برای تهیه زمین.

هدف از آیش تابستانه
سیستمی از مدیریت رطوبت كه به طور گسترده ای در مناطق نیمه خشك دنیا استفاده میشود شامل آیش تابستانه است . آیش تابستانه باعث می شود تولید محصولات زراعی به مناطق خشك دنیا هم توسعه یابد . هدف از آن ذخیره رطوبت خاك به منظور جبران بارندگی سالانه است كه به زحمت برای كاشت سودمند محصولات بر اساس سالانه كافی است.
عملیات سنتی آیش تابستانه شامل آیش زمین بدون كشت برای تمام فصل رویشی است ولی چنانچه نیاز باشد خاك كولتیواتور زده میشود یا با علف كش برای ممانعت از رشد علفهای هرز و تعرق آنها سمپاشی می شوند . بدین ترتیب مدت زمانی كه ذخایر آب و خاك برای محصول بعدی مجدداً جبران می شود ، افزایش می یابد .

كارائی حفاظت آب در آیش تابستانه
آیش تابستانه را نمی توان به عنوان یك روش كارآمد برای حفاظت آب در نظر گرفت زیرا حدود 50% بارندگی تابستانه بر روی خاك بدون پوشش از طریق تبخیر و حدود 30 تا 35% از طریق نفوذ عمقی به پایینتر از منطقه ریشه دهی گیاه زراعی تلف می شود و فقط 15 تا 25% در بخش دو متری خاك برای استفاده بوسیله گیاه زراعی بعدی باقی می ماند .
درصد واقعی بارندگی ذخیره شده به تیپ خاك ، مقدار بارندگی و سرعت تبخیر بستگی دارد ، به طوری كه دنی (1982) اظهار داشته كارایی آن از 3 تا 24% فرق دارد.آیش تابستانه به طور وسیعی در تولید ارقام زمستانه و بهاره استفاده می شود . در جنوب دشتهای وسیع ایالات متحده گندم زمستانه به صورت متناوب با آیش تابستانه زمانی عملی است كه كل بارندگی سالانه كمتر از 55 تا 60 سانتی متر باشد . در مركز دشتهای وسیع گندم بهاره در تناوب جایگزین گندم زمستانه می شود ، زیرا مرگ تابستانه گیاهان زراعی مشكل آفرین است و آیش تابستانه در بارندگی سالانه 45 تا 50 سانتی متر به كار می رود و در شمال دشتهای وسیع در 35 تا 40 سانتی متر ، باران سالانه از آیش استفاده می شود .

تناوب زراعی
چنانچه زارعی فقط به تولید یك محصول در مزرعه خود بپردازد و یا همیشه یك محصول را درقطعه زمین بكارد ، نه تنها حداكثر بازده را از كار و عوامل تولید در دراز مدت به دست نمی آورد ، بلكه با مسائلی از قبیل نقصان تدریجی عملكرد طی سالهای متوالی ، توسعه علفهای هرز ، آفات و بیماریهای گیاهی ، فرسایش و نقصان باروری خاك ، عدم بهره گیری از عوامل تولید مانند آب آبیاری ، نیروی كار و ماشین آلات در بخشی از سال و در نتیجه به هدر رفتن سرمایه ، نوسانات قیمت محصول دربازار و عوامل نامساعد محیطی پیش بینی نشده روبرو می گردد.
مجموعه این عوامل موجب شكست سیستم تولید در كوتاه مدت یا دراز مدت خواهد شد . زارع می بایستی برای پرهیز از این مشكلات تولید، دو یا چند محصول را در مزرعه خود مورد توجه قرار دهد ، از كاشت مداوم یك محصول در یك قطعه زمین خودداری نماید و اصول تناوب زراعی را رعایت كند .

فهرست مطالب :
مقدمه 1
آیش‌بندی و تناوب زمین 2
بررسی كاشت غلات و تناوب در استان خراسان (شهرستان بجنورد) 22
ویژگی‌های استان خراسان 22
بررسی شرایط هم اقلیمی گندم و جو در شهرستان بجنورد 28
یخبندان 38
نمودارهای بارندگی شهرستان بجنورد 47
تفسیر نمودارهای بجنورد 52
تناوب گندم - جو - آیش - گندم – جو 56
اكولوژی گندم 56
تناوب (گردش زراعی گندم) 61
تهیه زمین گندم 65
روش‌های مختلف كاشت گندم 69
زمان كاشت گندم 74
مشخصات گیاه‌شناسی جو 75
گردش زراعی جو 79
آماده‌سازی زمین 82
مواد غذایی مورد نیاز جو 84
زمان كاشت جو 85
زمان برداشت جو 87

قیمت فایل: 8,450 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر