BankWeb

BankWeb

به فروشگاه ما خوش آمدید.

تحقیق در مورد تقابل سنگ و آب 25 ص

تحقیق در مورد تقابل سنگ و آب 25 ص
تحقیق در مورد تقابل سنگ و آب 25 صفحه در قالب Word قابل ویرایش
دسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 48 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 64 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 25

قیمت فایل: 5,200 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

توضیحات :

تحقیق در مورد تقابل سنگ و آب 25 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :

تقابل سنگ و آب:

تجزیه فیزیكی و شیمیایی سطح بستر خاك و جدا شدن رسوبات:

1-2- مقدمه:

سنگهای رسوبی جدا شده معمولاً به این خاطر كه شامل سنگهای اولیه می باشند از نظر كانی شناسی با سنگهای آذرین و دگرگون متفاوت هستند. ما ممكن است برای این مطلب هیچ توضیحی نداشته باشیم اگر چه كه فلدسپار معمولاً رایج ترین كانی در سطح پوسته زمین است (در حدود 60%) با این وجود كوارتز معمولاً در سنگهای رسوبی جدا شده نفوذ داشته است. اما تجربه به ما می گوید كه هه این عناصر در سطح پوسته موجود بوده و از طریق هوازدگی آزاد می شوند و باید دقیقاً همان سطح فراوانی در رسوبات نیز وجود داشته باشد.

(یك آب اقیانوس مركب را فرض كنید) بنابراین متوسط تركیب شیمیایی همه رسوبات از گراندودیوریت است كه تقریباً تمام متوسط پوسته زمین را تشكیل می دهد.

به طور معمول سنگها در اثر هوازدگی به اجزا فیزیكی و شیمیایی تبدیل می شوند اما در واقع این اجزا به هم پیوسته حل نشدنی هستند. هوازدگی شیمیایی و زیست شیمی معمولاً در اثر تبادل آب در سطوح كانی در مناطق اشباع نشده كه نزدیك سطح زمین می باشند یعنی معمولاً در 100 متری رخ می دهد. گیاهان زنده و مرده نقش مهمی در تنظیم این فرسایش بازی می كنند كه اغلب فراگیر است. یك مقطع خاكی نتیجه ویژگیهایی است كه بستگی به آب و هوا و نوع سنگ دارد. آب یكی از مهمترین واكنش دهندهاست و نقش مضاعفی بازی می كند. زیرا هم باعث جابجایی مواد حل نشده و تولیدات هوازدگی خاك می شود. شكل 1-2 نشان دهنده یك چرخه هیدروژنی خاك در نزدیك پوسته است.

واكنشهای آبی دارای اجزاء قوی زیست شیمی هستند آنها توسط جو حل نشده، گازهای تولید شده توسط خاك، اسیدهای رقیق شده واعضای مولكولی حمایت می شوند. این واكنش بسیار پیچیده است چرا كه كانیهای سیلیكاتی با سازه های زیاد آنیونی و كاتیونی خود، همچنین میزان آب و یونهای مختلف حل نشده در مكان و زمان در آن نقش دارند.

چهار مكانیسم مهم در فرسایش شیمیایی عبارتنداز: حلال، اكسیداسیون، آبكافت (هیدرولیز) و اسید های هیدرولیز.

فرسایش فیزیكی با وارد آوردن فشارهای به صخره ها در محل قدیمی و اصلی و انفصال كافی در مناطق اشباع نشده باعث خرد شدن آنها می شود. این فشارها شامل آزاد سازی، جاذبه، جریانهای بادی برعكس، بلورهای نمكی از آبهای زیرزمینی ذوب یخ و انبساط گرمائی متفاوت می باشد. فرسایش خاكی به نوبه خود باعث ایجاد لایة خاكی نمی شود بلكه همكاری اعضای قبلی محل برای اینكار لازم است.

آب متشكل از تأثیرات هوازدگی فیزیكی و شیمیایی باعث تولید یك مقطع هوازده می شود كه شامل:

  • سطح خاك با اعضای متشكل مؤثر آن.
  • ساپرولیت مخدوش شیمیایی كه باعث تغییرات مهم شیمیایی می شود.
  • عناصر شیمیایی بدون تغییر اما اغلب باعث جدا شدن فیزیكی سنگ بستر می شوند.

سطح مشترك بین لایه هایی كه حركت آرام و روبه پایین دارند به عنوان كاهش دهنده عمل می كنند. در حقیقت، منظرة خط‌چین توسط ایزوتوپهای گیتی شناسی و دیگر وسایل آشكار كننده طراحی شده و یك حالت ثابت از تودة موازی كه توسط هوازدگی جابجا می شوند و با میزان مساوی از مواد ساخته شده جایگزین می گردند را نشان می دهد.

هوازدگی شامل:

  • شكسته شدن اتصالاتی كه در حالت فیزیكی ترك برداشته اند و در حالت شیمیایی حل می شوند.
  • شكسته شدن اتصالات از طریق جدا شدن یونها.
  • جابجایی الكترونها به سادگی از فلزاتی همچون Fe و Mn.

عمل هوازدگی روی :

  • مجموعه های كانی (سنگها!)كه به سادگی آزمایشگاههای شیمیایی از یك بطری نیست.
  • بلورهای ناقص با سطوح و شبكه معیوب.

هوازدگی بستگی دارد به:

  • عملكرد آب
  • تفكیك آب به یونها H+ و OH-.
  • تلغیظ CO2 از طریق فرآیندهای خاك و هوا.
  • دما از طریق نتایج اصولی آرهینوس (Arrhenius)

2-2- آبهای طبیعی بعنوان ارتباطات پروتونها: PH، اسید هیدرولیز (آبكافت) و فرسایش سنگ آهك (كلسیت).

مولكولهای آب در گرما به H+ (پروتون در این متن؛ در واقع پروتونهای هیدرات، H3O+، یونهای اكسیژن) و یونهای OH- (هیدروكسال) تبدیل می شوند. پروتونها مسئول اسید سیتریك محلول آبی هستند و ما را قادر می سازند تا بلافاصله متوجه دوره فرسایش دهنده های پروتون و حمایت كننده های آن شویم. غلظت یونی H+ در محلول رقیق شده آنقدر كم و متفاوت است كه اسیدیته آن در مقیاس لگاریتم محاسبه می شود. همان طور كه لگاریتم غلظت یونی H+ آزاد منفی است. این همان PH، با واحد mol/kg (نشان می دهد كه PH بالاتر به منزله غلظت یونی پایینتر است!). در دمای اتاق تنها 7-10 mol/kg پرتون در آب خالص وجود دارد. (كه با مقدار OH-) مساوی است. و این به منزله منبع ارزشیابی PH خنثی قرار دارد. (7=PH). مقادیر بالای این PH، قلیایی و مقادیر پایین تر آن اسیدی خوانده می شود. این شرایط (قلیایی و اسیدی) امكان پذیر است. زیرا كه یونهای H+ و OH- ممكن است با دیگر محلولهای آبی نیز واكنش دهند.

هیچ آبی طبیعی خالص نیست. در تمام محلولهای مقادیر كم و بیشی از یونها بعلاوه یونهای H+ وجود دارد. ما معمولاً می خواهیم بدانیم كه چه غلظتی از واكنش دهنده ها توسط واكنشهای خاص تولید می شوند. اما پی تكلیف حالت اشباع محلول چیست؟ چگونه می توانیم بگوییم كه یك محلول آبی مثل باران یا آب رودخانه می تواند كانیهای صخره ای را در خود حل كند؟ (مثل: وجود حالت زیر اشباع). بطور مثال، یك سطح هوازده را مورد بررسی قرار می دهیم 1 كیلوگرم از آب رودخانه طبیعی در موقع تجزیه شامل gr3-102 از CaCo3 می باشد كه یك كمیتی از قبیل همان چیزی كه شناخته شده مثل تولید یون هالیت (IAP) یا غلظت آن. از آنجا كه رابطة توده جرمی CaCo3، 100=(16×3)+12+40 می باشد، ما همان چیزی را داریم كه فعالیت (a) نامیده می شود و از راه حل 5-10×2=100/002/0 بدست می آید.

این قبیل راه حلها نشان می دهد كه بر اساس تجربیات آزمایشگاهی این ماده می تواند مقدار CaCo3 بیشتری را در خود حل كند. در حقیقت، در آب 25 می تواند، 2-10×91/2 CaCo3 را در خود حل كند. (نگه دارد). به همین ترتیب می بیند كه حجم آن بیشتر از مثال ساده ما بود. بنابراین همانطور كه گفته و فهمیده شد آب می تواند مقدار بیشتری CaCo3 را در خود حل كند.

از آنجا كه خیلی از محلولهای آبی در ارتباط متقابل با هوا قرار دارند. ما همچنین مجبور می شویم كه غلظت اجزاء گازی در محلول را هم توضیح دهیم (برای مثال CO2). البته این كار بخصوص نیست كه فشار هر گازی از یك سو در تقابل با مایع است و از سوی دیگر این فشار رابطه مستقیمی با كسر اجزاء در گاز دارد. بنابراین ما در مورد بخشی از فشار یعنی جزء I صحبت می كنیم. PI= xIP

خیلی از هوازدگیهای طبیعی و واكنشهای تشكیل رسوب برگشت پذیرند به این ترتیب كه می توانند بسته به شرایط محلی و قابل دسترس بودن یونها از طریق حل شدن H+ و غیره به عقب یا جلو باز گردانند. بنابراین در آب خالص (یونهای OH- و یا H+ وجود ندارد).

فهرست مطالب:
تقابل سنگ و آب: 1
تجزیه فیزیكی و شیمیایی سطح بستر خاك و جدا شدن رسوبات: 1
1-2- مقدمه: 1
2-2- آبهای طبیعی بعنوان ارتباطات پروتونها: PH، اسید هیدرولیز (آبكافت) و فرسایش سنگ آهك (كلسیت). 4
اطلاعات بیشتر در مورد ویژگیها و نقش آب در هوازدگی سنگ: 9
3-2- یونهای فلزی، انتقال الكترون و نمودار PH: 11
4-2- بررسی رفتار كانیهای سیلیكات در طی هوازدگی شیمیایی: 14
تولید شكستگی و اشكال جدید كانی 14
اطلاعات بیشتر در مورد واكنشهای هوازدگی ترمودینامیك: 18
كوارتز: 20

قیمت فایل: 5,200 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر